Hertens Mannenkoor

Het koor

Hertens Mannenkoor zag het levenslicht op 14 augustus 1945 en leverde daarmee een belangrijke bijdrage aan de culturele wederopbouw van de eerste na-oorlogse jaren. Tot 1990 was Herten een zelfstandige gemeente, vandaar ook de naam Hertens Mannenkoor. Daarna werd het geannexeerd door Roermond.

Het koor nam in de loop der jaren deel aan diverse concerten, concoursen en andere muziekfestijnen in Nederland, België en Duitsland. Hoogtepunten waren daarbij zeker de eigen jubileaconcerten. Maar ook de meerdaagse concertreizen naar met name Duitse steden mogen niet onvermeld blijven, te meer omdat ook de partners mee op reis gaan.

In de eigen regio verzorgt het koor regelmatig de zang tijdens de herdenkingsplechtigheid bij het Nationaal Indië-monument te Roermond en is jaarlijks aanwezig wanneer de oorlogsslachtoffers in Herten worden herdacht. In de parochiekerk van Herten organiseert het koor elk jaar een kerstconcert .

Het repertoire van het koor bestaat, buiten allerlei Nederlandse liederen, uit Franse, Slavische, Russische, Engelse, Duitse, Zweedse, Italiaanse en Indonesische gezangen. Vanaf het begin van 1977 staat het koor onder de bekwame leiding van de dirigent/solist Bert Ramakers .

Laatste update website: 7 maart 2024

Copyright © Alle rechten voorbehouden. Ontwikkeld door: Piet Vergoossen